Transparent

Område-, by- og kommunebranding

Vi har bred erfaring med branding af geografiske områder og byer samt udvikling af bosætningskommunikation for kommuner.

 

designbureau-services-kommunebranding
designbureau-services-kommunebranding

Kampen om at tiltrække nye borgere

Der er kamp om kunderne – og om borgerne. Det mærker man for alvor ude i kommunerne, hvor konkurrencen om at tiltrække nye indbyggere konstant intensiveres. Det stiller helt nye krav til kommunernes måde at tænke og brande sig på.

Hvilke kvaliteter skal man som område eller kommune brande sig på? Det afhænger helt af, hvem man er, hvad man kan tilbyde og hvem man gerne vil tiltrække. Vil kommunen gøre sig lækker for turister, børnefamilier, studerende, virksomheder eller måske en helt femte målgruppe?

Rundt om på landets borgmesterkontorer og i kommunalbestyrelserne sidder man ikke på hænderne og venter på, at den demografiske udvikling tilsmiler en. Der går man proaktivt til værks, og branding fylder mere og mere i budgettet i landets 98 kommuner. Det er der en grund til. Det er nemlig en sund forretning, og det giver hurtigt mange millioner i øget skattegrundlag, når det lykkes at tiltrække de rigtige nye indbyggere og virksomheder.

Hvis kommunen er for passiv, hvis strategien ikke er skarp eller hvis indsatserne ikke eksekveres hensigtsmæssigt, kan det dog også hurtigt koste mange penge.

omraadebranding-01

Branding er god business

Skal en by eller en kommune investere skattekroner i branding? Kan man overhovedet påvirke et områdes image gennem kommunikation? Og hvad betyder det for bosætningen, hvis et område rammes af en lortesag i medierne?

Branding af byer og kommuner er en varm kartoffel, og debatten om by-branding er både højaktuel og vigtig.

Det er vores klare holding, at brandingarbejde i forhold til byer, områder og kommuner kan gøre en forskel – en stor forskel endda. Det ved vi af erfaring. Men arbejdet skal udføres rigtigt og på et seriøst grundlag. Ellers kan det meget let ende med skønne spildte skattekroner. Brandingsindsatsen skal – også når vi taler om markedsføring af byer og kommuner – tage udgangspunkt i virkeligheden. Og det er naivt at tro, at der findes quick-fixes for områder, som forskyldt eller uforskyldt har fået et dårligt image. Det handler om det lange, seje træk. Men det er bare ekstremt vigtigt, at der er en gennemtænkt strategi bag arbejdet og en tydelig retning allerede fra første indsats.

omraadebranding-aeroe-01
omraadebranding-aeroe-02

På Bureau 117 er branding af områder, byer og kommuner blevet en spidskompetence, og vi har vundet flere udbud, hvor blandt andet kommuner har ønsket sig en skarpere profil. Vi har derfor opbygget en solid erfaring med kommunale brandingprocesser fra afdækning af, hvad der kan give et bestemt område sit særkende til udvikling og eksekvering af konkrete løsninger, som sætter området på landkortet.

omraadebranding-03
omraadebranding-02

Lad os snakke sammen

Vil du vide mere om, hvordan vi arbejder med branding af områder samt udvikling af bosætningsaktiviteter?

Ring til Anders Kjærgaard på +45 43 43 41 17 eller send en mail til info@bureau117.dk